Bij BeApple: Basgitaar, zang

Muzikale Biografie:

Zoals bij elk kind dat muziek wil maken was de muziekschool mijn eerste station. Via algemene muzikale vorming, blokfluit naar orgel. Zingen was een 2e liefde, ik werd gekozen op school voor solo’s tijdens de kerstviering en zong in een koor. Ook toneelspel was een grote liefde voor me. Maar de liefde voor de basgitaar kwam pas bij mijn eerste band.

Vele jaren volgde met flink wat optredens maar rond mijn 30e jaar koos ik om mijn zakelijke carrière door te zetten en iets minder muziek te maken. Vele jaren volgden zonder muziek… Enkele jaren geleden begon het muziekvirus weer te kriebelen. Na eerst in een band met bas en leadzang te spelen koos ik na 1 jaar ervoor om me toe leggen op zingen. Sindsdien kwam alles in een stroomversnelling.

Na, voor het eerst in mijn leven, een auditie te doen kreeg ik een hoofdrol in een muziektheater met 2 mooie grote opvoeringen in een groot theater; fantastisch! Daar werd ik gevraagd om auditie te doen voor een musical van BMT Producties. Hierin werd het nog allemaal groter, en zeer voornamelijk professioneler, en kreeg ik diverse rollen te spelen. Na deze musical was ik eigenlijk op zoek naar iets nieuws. Wellicht was het een goed idee om weer eens de basgitaar erbij te pakken?

Toen zag ik de advertentie van BeApple. Dat trok me direct. Vooral de ‘twist’ gaf de doorslag. Want de bijzondere creativiteit van de Beatles laat enorme ruimte om zelf te experimenteren. 😉

Gear:

  • Fender Jazz bas
  • Boss ME-80
  • Stembanden
  • Shure SM58 GLXD2
  • Lewitt MTP 840 BM
  • Korg Triton proX