NIEUWS ARCHIEF


14 november 2008

The BeApple remaking of the Beatles’ Mother Nature’s Son

Na gespeeld te hebben op de 29ste ‘International Beatles Convention’ in Utrecht, het winnen van de Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008, en benaderd te zijn voor een reeks van 18 optredens in Seoel (Korea) werden we in oktober gevraagd door REVOLVER MAGAZINE om een bijdrage te leveren aan de december 2008 uitgave waarin the release van de Beatles’ White Album, nu 40 jaar geleden, centraal staat.

Al eerder wisten we te verbazen met onze uitvoering van Blackbird gebaseerd op de versie die Crosby Stills Nash & Young ooit live heeft gebracht in de Greek Theatre in Los Angeles (26 Augustus 1969).

Er was dan ook geen discussie over welk nummer voor de REVOLVER CD zou moeten worden opgenomen. Mother Nature’s Son kan gezien worden “as a brother song to Blackbird” (Revolution, David Quantick, 2002). Er bestaan diverse bijzonder mooie live uitvoeringen van zowel Paul McCartney zelf als bijvoorbeeld de King’s Singers (The Beatles Connection, release date 6 juli 1988). Bovendien stond dit nummer al enige tijd op ons verlanglijstje.

Een nieuwe uitdaging dus, temeer omdat we maar 1 week bleken te hebben om dit nummer onder de knie te krijgen plus recording. Tel daarbij op de hoge lat die we leggen door bewust de originele versie te willen combineren met de meerstemmige zang van de King’s Singers én de accordeon van Paul ‘Wix’ Wickens uit de live uitvoering van Sir Paul, en een recept voor spanning in de band is snel geschreven. Die parallel met de totstandkoming van het origineel wilden we zeker niet opzoeken.

BeApple’s Mother Nature’s Son is in 6 uur opgenomen in de kelder van Cees op dinsdagmiddag en -avond 21 oktober 2008.

En nu liggen we dus binnenkort in de winkel. Onze track heeft het gehaald en is terecht gekomen op de CD met 10 covers van de Beatles’ White Album die in december bij REVOLVER MAGAZINE wordt uitgegeven. Plus een kort stukje mét foto over ons in het blad. Mis hem niet! http://www.revolvermagazine.nl

Wij kunnen nu al op een heel mooi tweede jaar terug te kijken. Ondertussen worden de optredens interessanter en staan er voor 2009 alweer een aantal mooie uitdagingen genoteerd. We houden jullie op de hoogte via deze newsletter en de (binnenkort vernieuwde!) website.

We zien jullie natuurlijk weer graag op ons volgende optreden!

Revolver Magazine December 2009

 

9 september 2008

BeApple opnieuw heel Stads

BeApple is er weer klaar voor en start het nieuwe seizoen opnieuw bij Stads in Eindhoven. Zomaar een paar hoogtepunten uit het vorige seizoen:

– Spelen op de 29ste ‘International Beatles Convention’ in Utrecht;
– Winnen van de Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008, en
– Benaderd worden voor een reeks van 18 optredens in Seoul (Korea).

Dit zorgde voor een inspirerende vakantie met volop nieuwe ideeën waarmee we alweer een aantal weken druk bezig zijn om ons geluid verder te verfijnen. De bezetting is uiteraard ongewijzigd.

Alain Leijtens – gitaar en zang,
Cees van Rooden – drums en zang,
Rik van Stiphout – toetsen en zang,
Niels Tiebosch – bas, gitaar en zang.

BeApple plays The Beatles in “the best possible way”.

Tot in Stads Eindhoven, zondag 5 oktober 15.00

Goodbye!

Stads

 

21 mei 2008

BeApple plays The Beatles at …

Dinsdag 3 juni spelen we tussen 21.00 en 22.00 live voor Stadsradio Helmond tijdens het programma ‘Cultuurbarbaren’ van Wim Maasakkers. Een uniek klein concert voor maximaal 25 mensen plus een aantal duizenden via de radio. Wil je er bij zijn? Meld je dan aan via contact@beapple.nl . Misschien is een van de kaartjes voor jou!

Tijdens dit radio moment wordt live contact gelegd met onze man in Engeland, mister Kieron Collins van Radio Blast1386. Hij kan inmiddels beschouwd worden als onze promotor in de UK. Ben je ook enthousiast over BeApple, een van de ‘Eindhoven Four’ of Kieron Collins zelf? Mail hem je reactie en wie weet hoor je jezelf terug in de ‘five o’clock rock Show’.

Stadsradio Helmond
http://www.stadsradiohelmond.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=105&Itemid=78

Stadsradio Helmond

Kieron Collins is: With Blast 1386 since 2002 where he presents his five o’clock rock Show every Sunday. A show that attracts many listeners, even on the continent. He has presented shows on Thames Valley TV and Crown FM in Reading and also is now involved in the Community Radio for Reading. He has also played Lead guitar in his own bands since the mid sixties.

Radio Blast 1386

 

20 april 2008

BeApple plays The Beatles for Wilhelmina

'Live in café Wilhelmina' banner

Hoi allemaal,

Wilhelmina heeft ons gevraagd om een ‘Afterlive’ concert te doen op zondag 27 april. Aangekondigd als ‘Beatlemania’ gaan we het podium van het in heel Nederland bekende, beste muziekcafé van Eindhoven betreden. Op www.cafewilhelmina.nl worden we al de “beatle-specialisten uit ons eigen Eindhoven” genoemd. Met de ‘Golden Apple Award 2008’ van Beatles Unlimited in onze achterzak kun je zo’n omschrijving verwachten. Een hele eer, gevoel van trots maar ook een gezonde spanning maakt dit los. De lat ligt hoog, en zo willen we het ook. Met jullie er bij gaan we het beste muziekcafé van Eindhoven proberen plat te spelen.

BeApple, de muziek van The Beatles live, in “the best possible way”. Ook gewoon thuis te beluisteren vanaf onze CD-maxi single (Out now!).

Aanvang 20.30 uur. Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, 5611 HE Eindhoven, tel: (040) 244 72 86

Ben er bij!

 

13 april 2008

BeApple steeds vaker te vinden op het web

Het gaat goed met BeApple. Op diverse sites worden we inmiddels vermeld. Surf maar eens naar Back to The Sixties of Beatles Unlimited.

BeApple postcard

 

23 maart 2008

BeApple wint Golden Apple Award 2008

Op 22 maart is tijdens de 29ste editie van de ‘International Beatles Convention’ in Utrecht de Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008 uitgereikt. De Golden Apple Award wordt jaarlijks toegekend aan één van vijf geselecteerde acts voor de beste interpretatie van een Beatles song. De jury bestond in 2008 uit:

– Machiel Bakker (Fonos, het Nederlands Muziekarchief)

– Rob Bolland (producer & songwriter)

– Koop Geersing (Radio 2 / AVRO)

– Tom Weel (Beatles Unlimited)

De Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008 is dit jaar gewonnen door BeApple. Het juryrapport was zeer lovend over de interpretatie van ‘Fixing a hole’ met name geroemd om het originele einde. De tijdens de reprise gespeelde toegift ‘Getting Better’ werd zelfs nog beter ontvangen. “The Eindhoven four” zijn in het najaar van 2006 gestart als Beatlesband met de bedoeling de overbekende muziek van The Beatles net iets anders te brengen. BeApple is nu dus net een dik jaar bezig. Volgend jaar staan ze met een compleet optreden op de 30e Beatles conventie (paaszaterdag 2009).

2008 'Golden Apple Award' Logo

Meer informatie over de winnaars van de Golden Apple Award 2008. contact@beapple.nl, 00316 40487903

 

5 maart 2008

BeApple wereldwijd op internet radio

Ook via Radio International zijn wij te horen geweest.

 

27 februari 2008

Airplay voor BeApple in the United Kingdom

Zondag 2 maart zijn we in Engeland te horen in het programma “The Kieron Collins 5 O Clock rock show”. Daarnaast ook nog eens op het internet via www.blast1386.com.

 

20 februari 2008

BeApple Live op de radio

Op 19 februari zijn we te horen geweest op Stadsradio Helmond.