NIEUWS ARCHIEF

26 december 2009

Boliviaans Radiostation pikt BeApple op

Naar aanleiding van onze reeks optredens in Buenos Aires is er zelfs op de Boliviaanse radio uitgebreid aandacht aan BeApple besteed.

 

7 december 2009

Back home in winter Holland

En weer een super ervaring rijker. Spelen op een ander continent bleek nog leuker te zijn dan verwacht. De lange reistijd is vergeten op het moment dat je het vliegtuig uit stapt. De muziek van The Beatles is universeel, zo bleek wel weer. We zijn in Buenos Aires zeer gastvrij onthaald en ze hebben onze optredens zeer kunnen waarderen. BeApple vindt het op zijn beurt een voorrecht om tegelijk op het podium te hebben mogen staan met Nube 9, Dark Horse, Jan Britten Owen, Magical Mystery Band en Nowhere Band. Binnenkort zullen we een aparte webpagina over deze trip plaatsen met foto’s, filmpjes, etc.

 

23 november 2009

Buenos Aires here we come !

Een kleine twee dagen voor vertrek. De koffers zijn zo goed als gepakt. Gitaren, accordeon en het kleine muziekspul, het past allemaal net. Gelukkig kunnen we rekenen op een temperatuur van gemiddeld 25 graden, dat geeft net dat extra beetje ruimte. Alle afspraken zijn ge-double checked. Skype is geïnstalleerd. Met nog slechts een lange vliegreis voor de boeg is BeApple er klaar voor. Uiteraard gaan we onze uiterste best doen om jullie ‘live’ te informeren over dit avontuur. Vergeet niet ons te volgen!

2009 'Buenos Aires Tour' Poster

 

17 november 2009

BeApple a semana Beatle de Latino America

Je leest het goed en het is zeker geen grap. BeApple speelt op uitnodiging van The Cavern Buenos Aires vanaf donderdag 26 november 4 avonden op rij in ‘el Beatle Café de Latino América’ in Argentinië. BeApple is de allereerste band uit Holanda die op dit podium staat. Nog maar net bekomen van de fantastische ervaring in Liverpool lag deze uitdaging bijna direct daarna op de mat. Onze agenda was daarmee sneller dan we zelf voor mogelijk hielden aangevuld met een aantal wel heel opvallende optredens. Voor BeApple kan daarmee dit jaar in ieder geval niet meer kapot.

De lat voor 2010 zullen we niet één maar wel drie streepjes hoger moeten gaan leggen om de stijgende lijn van dit jaar vast te gaan houden. Met dit soort ‘gigs’ kijken we daar niet tegenop. Maar eerst doen wij ons uiterste best om jullie vanuit Buenos Aires zo goed als het gaat op de hoogte te houden van dit verre avontuur.

Check de website regelmatig voor de meest actuele informatie uit Argentinië.

En ja, er is nog slechts een klein aantal fantastische ‘Beapple People Yeah! shirts’, dus… Hoor er helemaal bij met zo’n shirt en bestel snel (want op = op!) via: deze link (Uitverkocht!)

2009 'Semana Beatle de LatinoAmerica' Poster

 

7 oktober 2009

Vertel onze luisteraars eens over Liverpool…

En weer zijn we uitgenodigd door Stadsradio Helmond. Ditmaal naar aanleiding van onze reeks optredens in Liverpool.

 

27 september 2009

BeApple op uitverkochte Night Of The Pier !

Na een inmiddels bejubelde reeks optredens in Liverpool is BeApple weer in Nederland te zien. Op zaterdag 3 oktober tijdens de derde editie van de ‘Night Of The Pier’ in Uden. Dit succesvolle festival is alweer bijna uitverkocht dus mocht je onze agenda niet nauwlettend in de gaten hebben gehouden, aarzel dan niet langer en probeer die allerlaatste kaarten te bemachtigen.

Kaarten à € 8,50 verkrijgbaar bij:
Gasterij de Pier Schansweg 3 – Uden Tel. 0413 – 26 59 30
Kunsthandel Brabant Kerkstraat 57 – Uden Tel. 0413- 26 02 99
Udens Weekblad – Oranjestraat 9 – Uden Tel. 0413-25 30 80

Nog even dit. Iedereen die er bij was in The Cavern club heeft ze kunnen zien, onze fans in fantastische ‘Beapple People Yeah! shirts’. Inmiddels een collectors item. Gelukkig is er nog een klein aantal uit Liverpool mee terug gekomen, dus… Hoor er helemaal bij met zo’n shirt en bestel snel (want op = op!) via: deze link (Uitverkocht!)

Ondertussen gaan wij onze agenda opnieuw vullen met opvallende optredens en werken we onafgebroken door aan ons repertoire met nieuwe verrassende interpretaties van de muziek van de fab four.

2009 'Night Of The Pier' Banner

 

6 september 2009

Eerste indrukken van Liverpool

Beatles week 2009 in Liverpool was een groot succes! De eerste dag werden we gevraagd, geheel onverwacht, om meteen al ons ding te doen in The Cavern Club in plaats van in de Pub er tegenover. De sfeer die er was en het gevoel wat we hadden is bijna niet te beschrijven. Voor foto’s verwijzen we je graag naar onze fotopagina op deze website. Er zijn ook nog foto’s en filmpjes van de ‘BeApple People’ (onze trouwe aanhang). Daarnaast is er een speciale Liverpool blog.

BeApple is een van de laatste bands geweest die tijdens de Beatles Week in de beroemde Jacaranda hebben mogen spelen, piepklein en stampvol en daarom niet langer meer verantwoord. Vanaf 2010 worden in de Jacaranda voor de Beatles Week geen gigs meer gepland; ‘Lucky us!’

 

23 augustus 2009

BeApple telt af voor The Cavern Club !

“… Dit optreden (16 maart 2007) markeert een nieuwe fase in het bestaan van BeApple en is hun eerste in een serie die ooit zijn climax moet gaan krijgen in de Cavern Club, Liverpool.” aldus de biografie.

En nu in augustus 2009, ‘nog maar drie nachtjes slapen’ en dan is het zover. BeApple start haar tour van maar liefst 9 optredens in Liverpool op woensdag 26 augustus, waarvan een aantal in de wereldberoemde Cavern Club. Hoogtepunt in ons nauwelijks 3 jarig bestaan.

Liverpool Cavern Club Front Stage

Gelijktijdig met deze tour komt BeApple met de release van ‘Live and More’ (volume one). Een unieke multimedia CD met dé highlights van de eerste bijna 3 jaar, waaronder de interpretatie van Fixing a Hole waar we in 2008 de Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008 hebben gewonnen. Voor iedereen die ons gaat zien in Liverpool rechtstreeks bij de band te krijgen. Voor alle anderen via www.beapple.nl/formulier/formulier.php onder vermelding van CD ‘Live and More’. Slechts 5 euro plus verzendkosten! Niet laten liggen dus…

CD Cover 'Live and More', Copyright © 2009 Stichting BeApple

Wat in 2007 een climax werd genoemd is inmiddels een startpunt voor nieuwe uitdagingen. Zorg dat je er bij bent!

 

27 juni 2009

BeApple lekker lang Live tijdens Peelsessie!

Voordat we ons definitief gaan toeleggen op de negen ‘gigs’ van onze ‘2009 Ticket To Liverpool Tour’ in augustus willen we nog één keer lekker de tijd krijgen op een podium in de buurt. Na een fantastisch energiek en ‘broeierig’ optreden op het zeer drukbezochte Ontspoord festival in Delft zaterdag jongstleden staan we komende zaterdag 4 juli in Boekel. We krijgen de tijd voor maar liefst twee sets van ruim een uur. Iets waar we veel zin in hebben. De optredens op de grotere podia van de laatste maanden betekenden “jammer genoeg” ook stuk voor stuk slechts maximaal 1 uur inclusief toegift, vandaar.

Peelsessie is een groots opgezet laagdrempelig dans & muziekevenement met live muziek uit de jaren 60-70-80 en wordt georganiseerd door Showeventz en BoekelsVen. Wij hebben er zin in, jullie ook?

Toegang gratis (!), BoekelsVen – Peelstraat 28 – 5427 EG – Boekel. Meer info en routebeschrijving via http://www.peelsessie.nl.
Check de agenda van de BeApple ‘Ticket to Liverpool 2009 tour’ !

2009 'Peelsessie Back to the Sixties & Seventies' Banner

 

20 juni 2009

BeApple opent Ontspoord Festival in Delft

Terug van even weg geweest. De maand mei hebben we bewust vrij willen houden om de voorbereidingen van de BeApple ‘Ticket to Liverpool 2009 tour’ goed te beginnen. Een aantal optredens hebben we hiervoor helaas moeten laten liggen of zijn vooruitgeschoven. Een aantal willen we daarentegen echt niet missen. Het Ontspoord Festival is er daar een van. Zaterdag 27 juni Vanaf half negen in de avond knallen wij voor de allerlaatste keer het dak eraf van het spoorzonecomplex in Delft. Daarna is een karakteristiek eigenzinnig stukje Delft niet meer. Nu de laatste panden bij de Delftse spoorzone worden ontruimd, kan de sloophamer erin.

Tickets aan de deur 7,50 euro. Tickets in de voorverkoop 5,00 euro.
Meer info via http://www.ontspoordfestival.nl

Zorg dat je er bij bent!

Check de agenda van de BeApple ‘Ticket to Liverpool 2009 tour’ !

2009 'Ontspoord Festival' Banner

 

19 mei 2009

BeApple spreekt

We mochten weer terugkomen voor een radio interview bij stadsradio Helmond, waar ze ons trouw blijven volgen. Helaas moest Cees verstek laten gaan.

 

4 mei 2009

BeApple plays at Beatle Week 2009 Liverpool

In oktober 2006 gingen we van start met een gedroomde doelstelling: Ooit eens spelen in de Cavernclub Liverpool. Hét podium van The Beatles, daar waar het allemaal begon. Het mekka voor iedere Beatles liefhebber. We durfden toen niet stelliger te zijn dan ‘ooit’. Misschien was die doelstelling toen ook meer bedoeld om elkaar beter te leren kennen en er zo achter te komen of BeApple wel wat zou kunnen worden. Tenslotte kenden we elkaar alleen maar van internet.

BeApple is een kleine 2 jaar later inmiddels niet meer weg te denken in het Beatles coverbands wereldje. En…, we gaan naar de Cavernclub tijdens de International Beatle Week, http://beatlesfestival.co.uk/. Dit jaar wordt dus ook het jaar dat BeApple een nieuwe ‘ooit’ doelstelling moet gaan formuleren. Jullie kunnen ons daarmee helpen. Ga naar het gastenboek op de website en stuur je idee naar ons.

 

5 april 2009

BeApple headliner at Beatles Convention

De hechte band binnen de band en de wil er helemaal voor te willen gaan blijken het juiste recept voor succes. Bijna op de kop af een jaar na ons eerste optreden volgt op 22 maart 2008 de eerste prijs voor BeApple. Onze versie van ‘Fixing a Hole’ is goed voor de ‘Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008’. De jury schrijft zeer lovend te zijn.

De toegift Getting Better wordt “een al even geslaagde versie” genoemd. BeApple is daarom de hoofdact tijdens de 30ste jubileum editie van de conventie op maandag 13 april (tweede paasdag). Meer info via http://www.beatles-unlimited.com/category/convention/

Inmiddels zijn ook de gigs van de ‘BeApple Liverpool Beatle Week 2009 Tour’ bekend. Check de agenda!

 

22 maart 2009

BeApple plays at Amsterdam Hilton

(in tegenstelling tot eerdere berichtgeving)

Amsterdam Hilton 1969

40 jaar geleden vond in Hilton Amsterdam de gedenkwaardige Bed-in for peace plaats. John Lennon en zijn kersverse bruid Yoko Ono verbleven zeven dagen in kamer 902, nu de John & Yoko Suite genoemd. Van 21 tot en met 29 maart 2009 wordt in Amsterdam Hilton de legendarische Bed-in for Peace herdacht met een driedelige foto-expositie.

2009 'From Holland With Peace' Banner

Als sluitstuk van deze week wordt op zondag 29 maart voor de fans van zijn muziek een bijzondere ode gebracht aan John Lennon, de Lennon Memorial Event. Deze eenmalige en daarom unieke happening vindt plaats in Amsterdam Hilton van 14.00 tot 19.00 uur. Uiteraard met een optreden van BeApple. Zorg dat je er bij bent!

De AVRO zendt het Steenen Tijdperk rechtstreeks met het Lennon Memorial Event uit vanuit Amsterdam Hilton.

“Drove from Paris to the Amsterdam Hilton,
Talking in our beds for a week.
The newspapers said, say what’re you doing in bed,
I said we’re only trying to get us some peace.”

Komt dat zien én horen
 

2 april 2009

Programma Liverpool Beatles Week bekend

We spelen er maar liefst vier keer in de wereldberoemde Cavern Club, maar ook in de Jacaranda en in het Adelphi hotel. Zie de agenda voor de exacte dagen en tijden.

 

8 februari 2009

BeApple proeft het theater

Podium Boxtel

De toon is gezet. Het gastenboek op de BeApple site liegt er niet om, zaterdagavond 24 januari is er in Buster, Antwerpen genoten van een “spetterend optreden”. Een nieuwe uitdaging staat alweer direct voor de deur, een dubbele zelfs. BeApple gaat voor het eerst het theater proeven in Boxtel op zaterdag 14 februari. En niet alleen. Het podium wordt gedeeld met Two of Us. Met twee stemmen, één gitaar en soms een dwarsfluit, tamboerijn, tenorsax en mondharmonica weet Two of Us the Beatles zo te arrangeren dat de luisteraar het gevoel heeft het origineel te horen. En dat al sinds 1975. http://www.twoofus.info/ .

Podium Boxtel beleeft haar 3e seizoen en heeft een mooie plek gekregen in menig cultureel hart in Boxtel en omgeving. http://www.podiumboxtel.nl/ 

Podium Boxtel – Burgakker 17 5281 CH Boxtel. Deuren open om 20.00 uur. Kaarten via reserveringsnummer: 040 – 291 3444.

Komt dat zien én horen.
 Podium Boxtel Logo

LET OP ! BeApple speelt hetzelfde weekend op zondag 15 februari in Soest in het Artishock Podium Plus programma, een podium voor talentvolle performers en musici. Talent is het sleutelwoord, niet het type act of de muziekstijl. De concerten varieren bijvoorbeeld van wereldmuziek tot licht-klassiek. (zie ook Verdere Agenda)

Artishock Soest Logo

 

18 januari 2009

BeApple kijkt over de grenzen heen

Om te beginnen willen we jullie een gelukkig, gezond en natuurlijk beatlesque 2009 toewensen.

Wij starten dit jaar eens niet in Nederland maar bij onze zuiderburen. Zaterdag 24 januari staat BeApple op het bekende podium van BUSTER JAZZ CLUB in Antwerpen.

Aanvang 22.00 uur, deuren open om 20.00 uur. Kaasrui 1(Grote Markt) – Antwerpen.

Komt dat zien én horen!

Buster Jazz Club Antwerp