NIEUWS ARCHIEF

9 oktober 2010

BeApple bij Omroep Brabant

Eefke Boelhouwers is presentatrice van het dagelijkse feelgood radioprogramma tussen 13.00 en 16.00 uur op Omroep Brabant Radio. Live muziek zorgt regelmatig voor letterlijk een verrassende noot. Komende donderdag 14 oktober is dit al helemaal het geval. BeApple speelt in het programma van Eefke een paar tot op de huid uitgeklede versies van hun toch al vaak bijzondere interpretaties van de muziek van The Beatles, waaronder All I’ve Got To Do. Live met weinig om het lijf dus. Gelukkig is het radio! Voor deze ene keer dus niet ´See you there!´, maar “Ga lekker zitten, stem af en ben met ons benieuwd naar wat Eefke ons verder nog te vragen heeft”.

Omroep Brabant Radio, donderdagmiddag bij Eefke, vanaf 13.00 (tot 16.00) Frequenties via:

http://www.omroepbrabant.nl/Frequency.aspx?mode=radio

 

20 september 2010

Cult & Tumult met BeApple

Na een reeks van, we kunnen het niet anders stellen, wervelende optredens in Liverpool eind augustus en een ontspannen herhaling hiervan tijdens de ‘Meerhoven 24 uur Estafetteloop’ speelt BeApple aanstaande zondag 26 september tijdens ‘Cult & Tumult 2010’. Alweer voor de veertiende keer gehouden op diverse locaties in het centrum van Veldhoven. Cult & Tumult is zeer divers en bestaat uit een breed scala van kunst- en cultuurdisciplines. Jong of oud, iedereen zal iets van zijn of haar gading in het programma kunnen vinden. Voor, tijdens en na ons optreden is het officiële ‘Let it BeApple’ 2010 T-shirt te krijgen. Voor de kenners, geheel in het handschrift van John Lennon geschreven inclusief schetsjes van ‘zijn’ hand. Over hebbedingetjes gesproken!

Noteer dus alvast: zondag 26 sept, 16.30. See you there! Meiveld, 5501 KA Veldhoven

 

4 september 2010

BeApple steunt 24 uurs loop

Zaterdag 11 september klinkt om 12.00 het startschot voor de Meerhoven 24 uur Estafetteloop die gelopen wordt tot de volgende dag 12 uur. De opbrengst komt ten goed aan stichting Doe een Wens. De start en finish zijn bij Multifunctioneel Centrum De Hangar. Op het centrale plein bij de hangar vinden diverse activiteiten plaats gedurende de hele periode dat er gelopen wordt. BeApple draagt dit initiatief een warm hart toe en sluit de activiteiten op zaterdagavond af. Een extra goede reden om er bij te zijn!

Multicultureel Centrum “De Hangar” – Meerbos 4, 5658 LA Eindhoven – 21.30

Met de bus (uit Eindhoven): Hermes-Bus 401, opstapplaats Piazza, uitstapplaats Meerrijk. In principe 4x per uur , reisduur 15 minuten, Houd rekening met enkele minuten looptijd.

Met de auto: Noordelijk via afslag Welschap, zuidelijk via Veldhoven langs McDonald’s.

 

20 augustus 2010

BeApple official 2010 T-shirt

Eind augustus staat BeApple voor de tweede keer met een reeks optredens in Liverpool tijdens het International Beatle Week Festival, een van de grootste muziek evenementen in de wereld. Wie er vorig jaar bij waren kunnen het navertellen, bands uit 20 landen en fans uit zeker 40 landen wereldwijd. Maar vooral een wereldse sfeer die je niet snel meer vergeet.

Nu al is het officiële ‘Let it BeApple’ 2010 T-shirt te krijgen. Voor de kenners, geheel in het handschrift van John Lennon geschreven inclusief schetsjes van ‘zijn’ hand. Over hebbedingetjes gesproken! Maar let op, net als vorig jaar zijn de T-shirts slechts in beperkte oplage beschikbaar. Ben er dus snel bij en bestel op: Bestel shirt (Uitverkocht!)

 

29 juni 2010

BeApple opnieuw in Eindhoven

Voor wie er afgelopen zondag geen genoeg van kon krijgen en voor wie het die zondag gemist heeft komt komende zondag 4 juli alweer de herkansing. BeApple sluit de Eindhovense ‘Doe de Dommel 2010’ manifestatie af. ‘Doe de Dommel’ is een tweejaarlijkse evenement en wordt dit jaar voor de vierde maal georganiseerd door gemeente Eindhoven. Omstreeks 19.00 is het na een waarschijnlijk alweer zonovergoten dag “Good Day Sunshine”, hello zwoele avond op het Stadhuisplein in Eindhoven. Be there and sing with us!

Afsluiting ‘Doe de Dommel 2010’ – Stadhuisplein 1, 5611 EM Eindhoven – Aanvang: 19.00

 

20 juni 2010

BeApple speelt op achtste

Na een uitverkochte show in Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther op vrijdag 18 juni treedt BeApple dit weekend alweer aan in Meerhoven. Op zondag 27 juni 2010, van 10.00 tot 18.00 uur, wordt voor de achtste keer de Meerhovendag georganiseerd. Meerhoven is een vooruitstrevende nieuwe wijk in Eindhoven. Tijdens de Meerhovendag kun je dat zelf ervaren want er is van alles te beleven. Er zijn verschillende optredens, en een groot en gevarieerd aanbod van attracties. BeApple speelt maar liefst 2 keer, van 14.30 tot 15.00 en opnieuw om 16.30

See you there !

Meerhoven, Spilcentrum “De Hangar” – Meerbos 16, 5658 LA Eindhoven – Aanvang: 14.30

Met de bus (uit Eindhoven): Hermes-Bus 401, opstapplaats Piazza, uitstapplaats Meerrijk. In principe 4x per uur , reisduur 15 minuten, Houd rekening met enkele minuten looptijd.

Met de auto: Noordelijk via afslag Welschap, zuidelijk via Veldhoven langs McDonald’s.

 

12 juni 2010

BeApple versus the Stones

Jullie zien het goed, ‘Tribute Beatles’ in Natuurtheater De Kersouwe. Eén keer raden wie daarmee bedoeld worden. Je hoeft er de kleine lettertjes nauwelijks voor te lezen, hier worden de vier van BeApple bedoeld. Live on stage op vrijdag 18 juni aanstaande. Dé kans om eindelijk eens te ervaren hoezeer de Beatles van de Stones verschillen. Alhoewel, met ‘I Wanna Be Your Man’ kwamen de Stones natuurlijk akelig dicht bij het geluid van de Fab Four.

De vorige ons bekende tribute confrontatie van deze grootheden in de popmuziek vond plaats in de zomer van 2008 in Trondheim, Noorwegen. Mis het dus niet nu je er nauwelijks voor op pad hoeft. Er zijn nog enkele kaarten á 10 euro te krijgen, stel jezelf dus niet teleur en wacht niet tot het laatste moment maar ga direct naar http://www.kersouwe.nl/index.php?page=9 .

See you there !

Natuurtheater De Kersouwe – Kersouwelaan 1 – 5473 TE – Heeswijk-Dinther – 0413-291150 – Aanvang: 20.00

 

14 mei 2010

Grootse aandacht voor BeApple in de krant

Een meer dan uitgebreid artikel is afgelopen week verschenen in het Eindhovens Dagblad. De online versie is hier te lezen.

BeApple In Het Nieuws

 

9 mei 2010

BeApple is on the road again

We zijn er klaar voor. Nog een dikke twee weken en dan is het zover. BeApple gaat weer touren. Na een intensieve periode die helemaal in het teken stond van nieuw materiaal gaan we vanaf zaterdag 15 mei weer live. Met inmiddels alweer 10 optredens voor de boeg belooft het weer een mooi seizoen te worden.

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. De inmiddels herkenbare BeApple sound is nu in nog meer Beatles klassiekers terug te horen. In Bergeijk zullen we er een aantal voor de allereerste keer spelen. Maar uiteraard bewaren we ook het een en ander voor de volgende optredens zodat er voorlopig steeds weer wat nieuws te genieten valt. Wij verheugen ons er op om zaterdagavond weer het podium op te gaan en jullie daar te ontmoeten. Café van U lijkt ons een prima plek om de juiste snaar te raken en alle ‘Beapple People’ weer eens te zien.

Houd in de week voor 15 mei het Eindhovens Dagblad in de gaten. Als opwarmertje verschijnt een exclusief interview met BeApple. See you there !

Café van U – Hof 20 – 5571 CC – Bergeijk – Aanvang: 22.00

 

10 maart 2010

BeApple meldt zich in een nieuw jasje

Het heeft even geduurd maar hier is ie dan, de nieuwe nieuwsbrief van BeApple. Zoals je ziet ook in een nieuwe, andere vorm. Meer dan 20 optredens in 2009, waarvan maar liefst 14 in het buitenland, is niet alleen een historisch moment in het relatief korte bestaan van BeApple geweest. Het brengt ons ook in een nieuwe spannende fase. Een fase die om een andere aanpak vraagt, professioneler maar zonder in te willen leveren op het plezier en de muzikale vriendschap die we met elkaar delen, hét recept voor het geluid van BeApple.

We hebben na terugkomst uit Argentinië vooral met elkaar nagedacht over wat 2010 voor ons moet kunnen gaan brengen, en hoe we dat willen gaan bereiken. Uiteraard zijn we ook muziek blijven maken en werken we inmiddels hard aan nieuw repertoire. Repertoire dat je andere tribute bands niet snel zult horen spelen. Ook dat blijft typisch BeApple!

Dat dit werkt blijkt wel uit de aandacht die we vroeg in 2010 alweer hebben uit het buitenland. Toch willen we niet te hard van stapel lopen, vandaar dat we een aanbod om in mei te spelen in Louisville (USA) hebben afgeslagen. Jammer maar niet dramatisch. We hebben zojuist getekend voor weer 6 a 7 optredens in Liverpool in augustus, te beginnen in de Cavern Club Backstage! Ook festivals in Mons (BE) en Washington (USA) hebben interesse getoond in BeApple.

Allemaal heel leuk en bovendien spannend. Maar zeker zo leuk en belangrijk zijn de optredens in Nederland. Ook daar zijn we druk mee bezig. Zeker is in ieder geval dat vanaf het voorjaar BeApple weer gaat optreden, te beginnen met een ontspannen vlakkevloer optreden in Bergeijk op 15 mei, een opwarmertje voor de liefhebbers!

 

7 februari 2010

Lessen van BeApple

Wat leuk dat de jeugd van tegenwoordig The Beatles ook ontdekt. Er worden zelfs werkstukken aan gewijd door Iris Huis in ‘t Veld (6VWO) en Jules van Stiphout (basisschool). BeApple wordt via de site benaderd en werkt natuurlijk met plezier mee. In ieder geval in deze werkstukjes worden we in een adem genoemd met de Fab Four.