NIEUWS ARCHIEF

23 december 2011

BeApple is 5

‘So this is Christmas.
And what have we done. Another year over. And a new one just begun.’


BeApple startte in november 2006 als een bandje van absolute beginners. En nu, vijf jaar later, kijken we uit naar ons dertigste optreden in het buitenland. Zonder dat we er ons in het begin bewust van waren creëerden we in korte tijd een unieke persoonlijke Beatles benadering. Dit bracht ons naar bijzondere plekken in verschillende landen. We hebben veel mensen ontmoet die inmiddels vrienden zijn geworden. Vijf jaar BeApple is dus ook aan jullie te danken.


Natuurlijk willen we onze vijfde verjaardag het liefst met jullie allemaal vieren maar dat is helaas onmogelijk. Dus lanceren we een nieuwe website als bedankje voor jou. Deze nieuwe website vertelt je het hele BeApple verhaal van binnenuit. Met ongeziene beelden, oude nieuws items en nieuwe plannen.


‘We hope you have fun. The near and the dear one. The old and the young.’


De afgelopen jaren zijn voorbij gevlogen. We voelen dat er nog een spannende toekomst op ons te wachten ligt. Dus stuur jouw BeApple-ervaringen door naar een vriend. Ze zijn slechts een muisklik verwijderd…

Voor nu,

‘A very Merry Christmas And a Happy New Year. Let’s hope it’s a good one. Without any fear.’


Tot ziens in 2012


Alain, Cees, Niels & Rik

 

2 november 2011

BeApple en France, “These are words that go together well”

Toen de Franse cultuur in de jaren zestig een trend was in Engeland nodigde John Lennon Paul McCartney uit op de Franse feestjes van zijn middelbare school. Paul zat dan meestal wat stilletjes in een hoekje Frans klinkende deuntjes te spelen en te doen alsof hij in het Frans zong, met behulp van de weinige woordjes die hij kende en wat gemompel. John vroeg hem om een van deze deuntjes tot een echte song voor Rubber Soul te maken. Hij schakelde zijn vriend Ivan Vaughan in, wiens vrouw lerares Frans was, om een mooie titel en wat Franse rijmwoordjes te geven. Zij kwam met ‘Michelle, ma belle’ en McCartney voegde daaraan toe “These are words that go together well”. Er bestond helemaal geen Michelle, de woordjes klonken gewoon goed.
Ringo bleek de meest populaire Beatle in Frankrijk te zijn, waarschijnlijk omdat hij het meest weg had van een Fransman. Maar de Beatles hebben geen van allen ooit Frans gesproken.

BeApple lijkt een behoorlijk populaire band in Ouistreham te zijn. We worden al sinds onze optredens in Liverpool geestdriftig gevolgd door de festivalorganisatie en eindelijk staan we komend weekend op hun ‘The Beatles week end’. We zullen zeker niet doen alsof we Frans zijn en ook geen Franse liedjes zingen. Ook Michelle is er bij ons niet bij. Maar je zult wel nummers van Rubber Soul voorbij horen komen, plus een flink aantal andere Beatles songs in onze inmiddels onbetwiste unieke BeApple “The Beatles with a twist” stijl.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar Ouistreham, “Sont des mots qui vont tres bien ensemble”.

http://www.beatlesweekend.fr/


 

27 september 2011

BeApple treedt aan op Belgische Beatles dag

Op zaterdag 1 oktober vindt alweer voor de 24e keer de Belgische Beatles dag plaats. Om precies te zijn in Mons, niet ver van de Franse grens. Dit jaar staat in het teken van de eerste optredens van The Beatles in de Cavern Club, nu alweer 50 jaar geleden. Een naar 2011 getransformeerde reproductie van de befaamde achterwand in de Cavern vormt het decor waarin vanaf 10.30 tot middernacht maar liefst 20 bands de revue passeren. Grotendeels in een open podium setting met sets van slechts een paar songs wat gegarandeerd voor een opzwepende sfeer zal zorgen. Een sfeer die wij al twee jaar, 9 volle optredens op rij hebben kunnen ervaren in de echte Cavern Club in Liverpool!

Vanaf 18.30 begint het serieuzere werk met onder andere de Choking Smokers die we nog kennen van onze gigs in Dundee (Schotland) afgelopen zomer. Maar natuurlijk is de Belgische Beatles dag niet compleet zonder BeApple. Dat wisten ze in Mons ruim een jaar geleden al goed in te schatten.

Tickets 15 euro, inclusief toegang tot alle optredens. Studenten 10 euro, gratis voor kinderen onder begeleiding tot 12 jaar.

The Beatles Day is meer dan muziek alleen: thematische tentoonstellingen, Beatles markt, kortom een geweldige sfeer in de geest van Liverpool. Meer over het festival op http://www.beatlesday.be/

De ‘24th Belgium Beatles Day’, zaterdag 1 oktober 2011 in de ‘Waux Hall’ (Avenue Reine Astrid).

 

 


29 Augustus 2011

 

Hallo BeApple!

Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven zet op zondag 4 september de deuren open. Tijdens ‘Hallo Cultuur’ geven zij graag een voorproefje op een wederom spannend nieuw concertseizoen. In de zalen en foyers klinkt volop muziek uit verschillende genres. Het programma is zeer gevarieerd met onder andere flamenco, klassiek en singer songwriters. BeApple speelt op deze zondag ‘The Beatles with a twist’ in de Rabobank Zaal. Aanvang 13:00 uur.

Het Muziekgebouw Eindhoven is een eigentijds muziekgebouw met internationale allure. Het staat bekend om zijn ongeëvenaarde akoestiek en topconcerten op het gebied van klassieke muziek, jazz, world en pop. Jaarlijks vinden ruim 160.000 muziekliefhebbers hun weg naar dit bijzondere gebouw in het hart van Eindhoven. Dat zou dus wel eens een volle bak kunnen worden!
De deuren van het Muziekgebouw staan open vanaf 12.00 uur. Gratis en voor niks. Grijp dus je kans en ben er bij!

Muziekgebouw Frits Philips
Heuvel Galerie 140, 5611 EE Eindhoven, 040-2442020

info@muziekgebouweindhoven.nl
http://www.muziekgebouweindhoven.nl/detail/632/hallo-cultuur-

 

10 Augustus 2011

BeApple Newsflash !

Toegevoegd optreden in Dundee, Schotland.

Lang hebben we niet hoeven nadenken toen de organisatie van de ‘Scottish Beatles Weekend’ ons benaderde met de vraag of we een extra ‘gig’ wilden doen vanwege de grote belangstelling. We hebben jullie al beloofd het dak er af te zullen gaan spelen op zaterdag 13 en zondag 14 augustus in Dundee. Daar blijft het dus niet bij. Meemaken?

Verzeker je alsnog van tickets voor de eerste editie van dit nieuwe jaarlijkse evenement op de wereldwijde Beatles kalender. Boek een vlucht en reserveer je kaarten, slechts £20, bij http://www.scottishbeatlesweekend.com/tickets

Ons schema:
Zaterdag 13-8, 13:30, Fat Sam’s, stage 1
Zaterdag 13-8, 18:45, Fat Sam’s, stage 2
zondag 14-8, 23:00, Duke’s Corner

 

14 juli 2011

BeApple Discovers Scotland, Scotland Discovers …….

Het culturele leven zegt veel over een land. Het is de dynamiek van een volk die ieders creativiteit tot grote hoogte kan laten stijgen. De Schotten weten hoe dit werkt. Al generaties lang levert Schotland wereldvermaarde schrijvers, schilders, dansers, componisten en musici. Met elkaar hebben ze gemeen dat ze in staat zijn hun publiek te betoveren, uit te dagen en te inspireren.

En nu worden wij uitgenodigd om aan dit intensieve Schotse culturele leven deel te nemen. Als onderdeel van een wervelend festival met de beste live bands tijdens het eerste integrale ‘Scottish Beatles Weekend’. BeApple belooft nu al het dak er af te zullen gaan spelen op zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus in het prachtige Dundee aan de oostkust van Schotland.

Overbodig te vermelden dat je jezelf het best nu al kunt verzekeren van tickets voor de eerste editie van dit nieuwe jaarlijkse evenement op de wereldwijde Beatles kalender. Twijfel niet maar informeer naar een ‘cheap flight’ en reserveer je kaarten, slechts £20, via http://www.scottishbeatlesweekend.com/tickets

Graag tot ziens in Dundee!

 

5 mei 2011

BeApple raakt het Theater

Eindhoven voelt steeds weer als een thuiswedstrijd en inmiddels zijn er al heel wat gespeeld. Allemaal in een stijgende lijn en dat houden we graag zo. Sinds 2007 zijn we gepromoveerd van Stadscafé tot Wim van Doorne Muziekkiosk nu, nog slechts een paar meters verwijderd van het Parktheater. En dat voelt goed.

In 2010 hebben we al eens geproefd aan een vergelijkbaar iets. Op het podium van De Kersouwe waren we thuis zo leek het wel en vanaf dat moment werden we gegrepen door het idee een concept voor theater te willen ontwikkelen.

Dit jaar daarom geen Liverpool op herhaling maar in plaats daarvan meer tijd en aandacht voor een nog eigener geluid inclusief nieuwe, zelf geschreven arrangementen. Kortom “BeApple plays the Beatles since 2007” maar… vanaf nu gaan we er een eigen verhaal van maken.

Een voorproefje daarvan zit er al in op zondag 15 mei. Meemaken? Geen probleem, ook voor het podium aan ruimte geen gebrek en met ‘Sunshine’ in het vooruitzicht wordt dit zeker een ‘Good Day’!

Zondag 15 mei, Wim van Doorne Muziekkiosk, Alberdingk Thijmlaan 1 – 5615 EB Eindhoven, 14.00

 

4 maart 2011

BeApple Beats Buster

Er zijn momenten die je graag nog eens zou willen overdoen omdat ze bijzonder waren of gewoon de eerste keer van iets. Waarom zou je dat dan niet gewoon doen?

De eerste keer dat we buiten Nederland speelden zullen we niet snel vergeten. Het was januari 2009. Natuurlijk gaf alleen al het idee dat we over de grens gingen een kick. Maar het betekende ook dat we de dingen anders moesten gaan organiseren. Voor de eerste keer met alles in één bus en, hoe bescheiden ook, een reisschema.

Buster 2009 staat niet in ons geheugen gegrift als ons beste optreden maar het markeerde wel definitief een nieuwe periode. In hetzelfde jaar stapten we op de boot naar Engeland en vlogen we naar Argentinië om ons kunstje te doen. Wij kregen de smaak van het buitenland te pakken en het buitenland ons. Inmiddels kunnen en moeten we kiezen welke buitenland optredens we wel of niet doen. En dat is niet altijd een makkelijke klus.

Van Buster 2009 zijn destijds professionele opnamen gemaakt. Onze behoorlijk vrije interpretatie van Come Together is later dat jaar op onze CD ‘Live and More’ terechtgekomen en tegen de verwachting in goed ontvangen. Reden genoeg om ook deze keer het hele Buster 2011 optreden maar weer eens vast te leggen.

Zaterdag 19 maart, Buster Jazz Club, Kaasrui 1(Grote Markt) – Antwerpen, 21.30

Buster Advertentie

 

21 januari 2011

BeApple back in Artishock

UIT HET ORIGINELE PERSBERICHT

“Wie ze de vorige keer in Artishock heeft kunnen zien en horen zal zich zeker de energie herinneren die de ‘Eindhoven four’ weet op te wekken uit het beroemde Beatles repertoire. Op de kop af na twee jaar zijn ze terug in Soest. Op zondagmiddag 13 februari om 15 uur staat BeApple opnieuw in Artishock. En opnieuw durven we te stellen dat je er heel snel bij moet zijn. Vol is helaas vol.”

Ons optreden in Soest in 2009 is nog steeds een van de best bewaarde in ons geheugen. Die dag klopte alles. Als het dak er af had gekund dan was dat toen gebeurd. Uiteraard begint zoiets met het gegeven dat je niet weet waar je terecht komt. Waar we in Liverpool altijd de trap af moeten, moesten we bij Artishock de trap op. Daar loopt de vergelijking natuurlijk al direct spaak. Totaal verschillende plekken, onvergelijkbare grootheden. Maar toch, ook hier komen we maar wat graag terug. Artishock Verenigingsberichten Februari 2011

Zondagmiddag 13 februari – Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest – Aanvang 15.00
Entree € 10,- en €7,50 (leden). Reserveren via PodiumPlus@Artishock-Soest.nl of 035 6024951