NIEUWS ARCHIEF

29 november 2012

BeApple vult gat in programmering Ons Dorp Live

Aanstaande zaterdag 15 december spelen we onverwacht een set van 1 uur in De Zwaan in Son en Breugel tijdens het ‘Ons Dorp Live 4! ‘ festival. De organisatie kampte met een annulering en BeApple zou BeApple niet zijn wanneer we hier geen twist aan kunnen geven.

De mensen achter dit succesvolle gratis (!) festival zijn ondertussen hard aan de weg aan het timmeren om een heus poppodium in het centrum van Son te openen, wellicht zelfs in de kerk die straks vrijkomt. Een initiatief dat niet op zichzelf staat gezien de line-up van maar liefst 24 bands deze avond!

Dus wil je BeApple dit jaar nog een keer live tegenkomen, haast je dan naar Son en Breugel op 15 december. Wacht niet tot net voor 22.00 uur want met dit overvolle programma wordt het gegarandeerd een volle bak.

Wanneer: Zaterdag 15 december
Waar: Cafe ‘De Zwaan’,
Markt 9, 5691 AR Son
Aanvang: 19:30
Entree: Gratis
http://www.dezwaan-son.nl/

 

14 november 2012

TV special: Niels, Beatles fan

BeApple is erg trots op de TV special over onze zanger en bassist Niels!

Niels is door meerdere mensen aangemeld bij Omroep Brabant TV voor het onderdeel “fan van” in het programma “Onder Ons”. Omroep Brabant was op zoek naar een echte Beatles fan uit de regio. Dat moest natuurlijk Niels zijn.

Slechts twee dagen geleden waren de opnames en gisteren is het uitgezonden. Het programma werd bovendien elk uur herhaald.
Mocht je het toch nog hebben gemist, dan kan het middels onderstaande link alsnog worden bekeken.

Enjoy!

 

5 oktober 2012

Love, Love Me Do

BeApple staat met een speciale ‘tribute’ stil bij het moment dat de muziekgeschiedenis voor eens en altijd veranderde.

Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat The Beatles hun eerste single ‘Love Me Do’ uitbrachten. Hun hit bereikte “slechts” de 17 plaats in de hitlijsten maar werd een historisch moment dat de pop cultuur op zijn kop zou zetten.

De Fab Four domineerden de wereld in rap tempo en gaven het begrip populaire muziek definitief een andere betekenis. Geen enkele andere groep is zo bekend, zo invloedrijk, zo belangrijk en zo grensverleggend geweest als The Beatles waren. Nu, 50 jaar later is de muziek van The Beatles een onmisbaar stukje DNA van de moderne tijd.

Het veelgeprezen ‘Beatles Story’ museum in Liverpool vroeg ons in augustus om ‘Love Me Do’ opnieuw op te nemen in het kader van de vijftigste verjaardag van het lied op 5 oktober. Omdat BeApple aardig bekend staat om haar unieke “The Beatles With A Twist” benadering wisten we direct wat er van ons verwacht werd.

De originele Beatles ‘Love Me Do’ klonk destijds totaal anders dan welke muziek ook die de hitlijsten in Engeland of Amerika bestormde. Met dat in ons achterhoofd hebben we onze BeApple 2012 versie van ‘Love Me Do’ geschreven. Heel anders klinkend dan hun versie uit 1962 maar toch ook heel herkenbaar Beatles.

Vandaag presenteren wij met gepaste trots ‘Love Me Do 2.0’. Wanneer het nu 1962 zou zijn had dit wereldberoemde liedje misschien wel zo geklonken.

Enjoy!

 

2 oktober 2012

BeApple ontmoet…

Boerdonk (dialect: Boerring) is a een dorpje in de provincie Noord-Brabant. Boerdonk is een kerkdorp van de gemeente Veghel en telt bijna 800 inwoners. Bij de officiële heropening van het centrum in juni 2007 stelde wethouder Jan Kerkhof met trots vast dat met deze renovatie “een stukje paradijs op aarde is gerealiseerd.”

Het gemeenschapshuis ‘Den Hazenpot’ doet ons sterk denken aan de Church Hall van Woolton village waar, inmiddels alweer ruim vijftig jaar geleden, John Lennon en Paul McCartney elkaar voor het eerst ontmoet hebben tijdens het kerkfeest op 6 juli 1957. The Quarrymen speelden die avond in deze kerkhal die ook nu nog steeds in gebruik is.

Zoals Woolton village is het kerkdorpje Boerdonk de voorbije decennia nauwelijks veranderd. Ook gemeenschapshuis ‘Den Hazenpot’ is nog steeds in gebruik. Op 27 oktober spelen wij er. BeApple werd door Niels, die een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht in Boerdonk, aan ‘Den Hazenpot’ voorgesteld.

Boerdonk

Woolton
Boerdonk Woolton

 

Wanneer: Zaterdag 27 oktober
Waar: Gemeenschapshuis ‘Den Hazenpot’
Pastoor van Schijndelstraat 37, 5469 PS Boerdonk
Aanvang: 19.00 uur
Voorprogramma: The Javes
Kaartjes: € 5,00 per persoon
Voorverkoop: denhazenpot@home.nl of 0492-465530
http://www.boerdonk.nl/2154/beapple-in-den-hazenpot–boerdonk

 

 

29 mei 2012

BeApple newsflash!

De intimiteit van het ‘Casa del Arte’ theatertje deed ons in overleg met de eigenaar besluiten twee ‘BeApple van heel dichtbij’ shows te programmeren. Ons voorgevoel bleek juist te zijn. De zondag 17 juni editie is inmiddels uitverkocht en er zijn nog maar beperkt kaarten voor zaterdagavond 16 juni. Dus toch maar even een extra bericht…

Verzeker je alsnog van tickets voor deze unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Reserveer je kaarten vandaag nog, slechts €10, via http://www.casadelarte.nl/?p=contact

Nog een reden… We geven een aantal gratis BeApple T-shirts weg tijdens beide shows!

Theater ‘Casa del Arte’
Schoolstraat 15
Wijbosch, Schijndel
Zaterdag 16 juni 20.00, Toegang 10€
http://www.casadelarte.nl

BeApple shirt With Love

 

15 mei 2012

BeApple van heel dichtbij

Intens en intiem. Dat is hoe we op zaterdag 16 en zondag 17 juni zullen klinken in ‘ Casa del Arte’ (Huis van de Kunst). Het fonkelnieuwe kleinschalig theater in Wijbosch, Schijndel. Alsof ze een vooruitziende blik gehad hebben met het binnenhalen van BeApple. Deze week in de Volkskrant (maandag 14 mei) staat te lezen in het artikel ‘ Holy Pop’ dat “klein en intiem steeds meer worden verkozen boven groot en massaal”. Een nieuwe trend?

Na de grote optredens in Finland in januari kiest BeApple er nu voor weer eens te spelen met een huiskamergevoel. Dicht bij huis voor maximaal 50 mensen. Maar dan wel twee keer achter elkaar om er zeker van te zijn dat iedereen er bij kan zijn. De diepgang die we proberen te geven in onze interpretatie van de The Beatles kun je nu rustig in je opnemen. Je zit er immers met je neus bovenop, alle aandacht voor de muziek.

Op is op en vol is vol geldt hier meer dan waar dan ook. Vandaar dat het hebben van een ticket een voorwaarde is om er bij te kunnen zijn. Zondagmiddag heb je er al een voor 12,50 euro maar voor de echte fans (snelle beslissers!) zijn de tickets voor zaterdagavond slechts 10 euro. Tja, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Alhoewel … BeApple speelt natuurlijk nooit 2 keer exact hetzelfde.

Dus, ben er bij en regel je tickets snel via het Casa Del Arte contactformulier: http://www.casadelarte.nl/?p=contact

Theater ‘Casa del Arte’
Schoolstraat 15
Wijbosch, Schijndel
Zaterdag 16 juni 20.00, Toegang 10€
Zondag 17 juni 14:00, Toegang 12,50€
http://www.casadelarte.nl

casadelarte

 

17 januari 2012

’BeApple, menestystarina Hollannista’

Je moet het er maar in kunnen lezen: ’BeApple, een succesverhaal uit Nederland’. Toch is dit wat er letterlijk staat op de Beatles.fi website. De kop boven een behoorlijk stuk tekst waar wij zonder vertaalprogramma niet veel van kunnen maken. Het belooft in ieder geval veel dus dat moeten we maar eens gaan waarmaken.

Komend weekend staat Finland op het BeApple programma. Twee optredens in Tampere, de tweede stad van het land met bijna net zoveel inwoners als Eindhoven. Doet vertrouwd aan evenals de zaal die niet onderdoet voor het Muziekgebouw hier.

Al met al weer een bijzondere reis voor de boeg die we nu al niet snel zullen vergeten. Het haalt hoe dan ook herinneringen op aan ons avontuur in Buenos Aires alweer een paar jaar geleden nu. Die houden trouwens snel op wanneer je aan het weer denkt dat we donderdag tegemoet vliegen. Met -7 is het in Tampere nu ’zacht’ te noemen. ’Help!, Good Bye (!) Sunshine…’

Hoe dan ook wij zijn er klaar voor en de Finse kranten hebben dat al opgepikt zagen we onlangs.

Tampere Beatles Happening: Tampere Hall
Vrijdag 20 januari 20.00 – 02.00, Sorsapuistosali Konserttitalo, Toegang 35€
Zaterdag 21 januari 20.00 – 02.00, Rondo Hall, Toegang 10€
http://www.beatles.fi/

 

10 januari 2012

BeApple speelt voor Amnesty

Het is een goede BeApple gewoonte om in de regio ook belangeloos te spelen wanneer we daarmee een goed doel kunnen dienen. Eerder speelden we al eens met veel plezier voor stichting ‘Doe een Wens’ ® tijdens de Meerhoven 24 uur Estafetteloop.

Op zaterdag 14 januari hopen we iets te kunnen bijdragen aan de opbrengst van het Amnesty International benefietfestival in Gemert-Bakel. Volgens goede traditie gepresenteerd door De Bunker, al dertig jaar het culturele hart van jong Gemert.

Natuurlijk kent iedereen Amnesty International. Toch kan het geen kwaad nog even aan te geven wie ze zijn en waar ze voor staan. Het is een onafhankelijke beweging die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten. Amnesty International kan rekenen op 3 miljoen leden, donateurs en vaste begunstigers in meer dan 150 landen. Amnesty Nederland is met bijna 300.000 leden één van de grootste afdelingen.

Zelfs wanneer je niets hebt met The Beatles en BeApple heb je deze zaterdag toch een goede reden om te komen. Wij beloven dat je er geen spijt van zult krijgen!

Zaterdag 14 januari 2012
Aanvang: 20:00 (BeApple: 24:00)
Tickets: €5,00

De Bunker
St. Annastraat 60
5421 KC Gemert
Tel: 0492-365442
www.bunkergemert.nl