NIEUWS ARCHIEF

23 oktober 2013

BeApple supports Beatles Revival

Een van de tribute bands die bijna geen introductie meer nodig heeft, de legendarische Beatles Revival uit Tsjechië, toert dit weekend door Nederland. Komende zaterdag 26 oktober spelen ze in Alkmaar en raad eens wie de support act is…

Met een fantastisch optreden onlangs in Zuid-Frankrijk voor een slordige duizend Beatles fans nog vers in ons geheugen, kunnen we dat nu in de buurt nog eens over doen. En als we eerlijk zijn vinden we dat we een dergelijk podium inmiddels wel waard zijn. Dus staan we in Alkmaar op een wel heel mooi moment geprogrammeerd.

Geloof het of niet, dit is misschien wel de eerste en enige support act in de geschiedenis die tegelijkertijd hoofdact is. Mis dit niet.

Datum: Zaterdag 26 oktober
Waar: Sporthal Oosterhout, Alkmaar (NL)
Zaal open: 19.00 uur
Showtime: 19.30 uur (BeApple omstreeks 21.30)
Kaarten: 25,- EUR (zitplaats)

 

17 september 2013

Terug van weg geweest, ‘here comes the sun’

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben, laat staan gezien. Uiteraard hebben wij niet stil gezeten maar vooral in de repetitie studio en minder op de planken. Het is natuurlijk niet zo dat wij net als de Beatles destijds, niet langer meer voor publiek willen spelen, integendeel! Laten we het er maar op houden dat ook wij de crisis voelen in het aantal optredens dat op ons afkomt. Over de kwaliteit van de (helaas weinige) boekingen hebben we daarentegen niets te klagen. Dat waar BeApple bekend om staat wordt nog onafgebroken op waarde geschat. En dat vertaalt zich in de podia waar we staan. Dit weekend komt voor ons de zon op in Zuid Frankrijk, om precies te zijn in Salon-De-Provence. We zijn een van de headliners van alweer de zesde editie van ‘Een dag met The Beatles’. Dus mocht je in de buurt zijn…

Wanneer: Zaterdag 21 september
Waar: Salon-de-Provence (F)
Aanvang: 21:30
http://beatles.e-monsite.com/

Une journee avec les Beatles

 

02 april 2013

BeApple in Reprise met ‘special guest’

Wie er op 27 april 2008 bij is geweest zal het toen niet vermoed hebben. De Beatles tribute band die toen in Wilhelmina stond te spelen zou in augustus 2009 maar liefst een week lang in een stampvolle Cavern Club in Liverpool te zien zijn. Hetzelfde jaar nog eens vier keer uitverkocht in Buenos Aires. Inmiddels spelen we net zo vaak in het buitenland als in Nederland. Dan loop je natuurlijk het risico dat je dichter bij huis (BeApple is een van oorsprong Eindhovense band) onopgemerkt blijft, en dat is jammer. De ruime speelervaring van de laatste jaren en het uitgebreide repertoire zijn namelijk meer dan de moeite waard. BeApple is bovendien bekend om ‘The Beatles with a twist’, een unieke benadering die je zeker zal bijblijven.
Maar er is nog een goede reden om er nu zeker bij te zijn. Onze avonturen in het buitenland hebben ons een aantal warme muzikale vriendschappen gebracht. Met trots kunnen we bekendmaken dat het ons is gelukt om Tapani Lepomäki, guitar en vocals bij het Finse ‘The Urban Crow’, naar Eindhoven te halen voor een mini optreden met BeApple. Mis het niet!

Wanneer: Zaterdag 13 april
Waar: Café Wilhelmina,
Wilhelminaplein 6, 5611 HE Eindhoven
Aanvang: 20:45
Entree: Gratis
http://www.cafewilhelmina.nl/
http://www.theurbancrow.com/


2008