NIEUWS ARCHIEF

9 december 2014

Good Night 2014 at MiK Night

Komende vrijdag 12 december sluit BeApple een mooi jaar af met een speciaal optreden tijdens de MiK Night op CHV Noordkade. De machines zwijgen daar al weer even, maar de nieuwe CHV Noordkade laat van zich horen: culturele bedrijven en ondernemers gaan door met mixen en mengen. En daar houden wij van, mixen en mengen: The Beatles with a twist. Voor oud en jong tussen heel veel andere muziek, theater, dans, presentaties en open ateliers. Een heuse hedendaagse Magical Mystery Tour op de valreep van het jaar.

Ben er bij en kijk met ons terug op een fantastisch BeApple 2014!

MIKNight

Datum: Vrijdag 12 december
Waar: Het Magazijn, Walsmalerij II
N.C.B.- Laan 52a
5462 GE Veghel (NL)
Event: 20:00 – 01:00 uur
Kaarten: gratis

 

 

14 oktober 2014

BeApple’s ‘Bankers Banquet’ show 

Onze volgende show leidt ons naar het zuidelijkste puntje van het land. Om precies te zijn naar Landgraaf, vooral bekend van Pinkpop dat daar sinds 1970 ieder jaar het land muzikaal op zijn kop zet. Voor degenen die nu gaan denken “heb ik iets gemist?”, nee dus. Er staat komende week geen festival gepland en BeApple staat ook niet op de lijst van Jan Smeets. Maar toch valt er iets te missen. Helaas is ons volgende optreden een privé dingetje, voor Belgische bankiers ‘only’. Voor één avond worden we ‘Beatles One’ en spelen we uitsluitend werk van dit extreem goed verkochte album. Een speciaal verzoek aan een speciale tribute band dacht de organisatie. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Maar natuurlijk laten we jullie niet vallen tegen het eind van dit jaar. Noteer alvast in je agenda: vrijdag 12 december. Zegt het voort, forward deze email en wij houden je op de hoogte over wat en waar…


See you!


Niels&
Alain&
Rik&
Cees.

Beatles 1

 

24 september 2014

Cult & Tumult & BeApple

In het weekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 september vindt op diverse locaties in het centrum van Veldhoven het jaarlijkse Cult & Tumult-Festival plaats. Het wordt alweer de 18e editie met inmiddels zo’n 70.000 bezoekers. En alle activiteiten zijn ook nu weer gratis toegankelijk!

In de editie van 2010 waren we er bij en het scheelde weinig of het dak van de tent op het Meiveld ging er letterlijk af. Maar eens zien of de tent het dit jaar weer houdt. Zorg dat je er bij bent!

Cult_en_Tumult

Datum: Zondag 28 september
Waar: Meiveld 3, 5501 KA Veldhoven (NL)
Showtime: 14:30 – 15:10 uur
Kaarten: gratis 

 

 

15 augustus 2014

Gouda ‘Houtsmansplantsoenconcerten’ met BeApple

Het Houtmansplantsoen in Gouda is al sinds 1993 elke zomer de gezelligste plek van de stad. De monumentale muziektent uit 1898 vormt dan het decor voor een programma van twee maanden vol met gratis concerten. Een ideale plek voor een muzikale picknick of gewoon om elkaar te ontmoeten met fantastische live muziek op de achtergrond. Aanstaande zondag betreedt BeApple deze historische plek met een muzikale geschiedenis waar menige stad jaloers op mag zijn.

Gouda 

Datum: Zondag 17 augustus
Waar: Houtsmanplantsoen Gouda (NL)
Showtime: 14:00
Kaarten: gratis

 

 

10 juli 2014 

Ontdek BeApple op Fabriek Magnifique

Fabriek Magnifique is een ontdekkingsreis vol verrassingen. Drie dagen lang genieten van bijzondere kunstwerken, wonderlijk straattheater, lokale talenten, bekende artiesten, intieme muziek- en theatervoorstellingen en verrassend spektakel. Het festival slingert door Veghel in en op unieke locaties, zoals het park, de rivier, het centrum, historische gebouwen, particuliere tuinen, silo’s en industrieel erfgoed. Een groot, gratis, cultureel en culinair festival dat eens in de twee jaar in de zomer plaatsvindt in Veghel, uitgegroeid tot een spraakmakende happening.

Datum: Zondag 13 juli
Waar: Fabriek Magnifique – 19.CHV podium, Veghel (NL)
Showtime: BeApple om 16:15 exact!
Kaarten: gratis

 

21 juni 2014

Beatlesmiddag met BeApple

 Met veel plezier stappen we opnieuw het podium van de Wim van Doorne Muziekkiosk in Eindhoven op. Het is alweer ruim 3 jaar geleden dat we hier stonden dus dat wordt weer eens tijd. Stichting Wim van Doorne Muziekkiosk weet al meer dan 20 jaar dit unieke buitenpodium in het centrum van Eindhoven te vullen met een programma dat keer op keer verrassend is. Aan ons de eer om dit komende zondag weer te gaan invullen. Verras ons ook, en zorg dat je er bij bent!

Datum: Zondag 22 juni
Waar: Wim van Doorne Muziekkiosk, Alberdingk Thijmlaan 1, 5615 EB Eindhoven (NL)
Showtime: 14:00
Kaarten: gratis
zondag 15 mei 2011
 

18 juni 2014

BeApple opnieuw in Alkmaar te zien

Aanstaande zaterdag vindt ter ere van 50 jaar Beatles in Nederland in Alkmaar ‘De Beatlesdag’ plaats. Op maar liefst twee podiums treden Nederlandse Beatle tribute bands op. Onze show in Alkmaar vorig jaar in oktober met de legendarische Beatles Revival uit Tsjechië als voorprogramma (je leest het goed!) is blijkbaar goed ontvangen en blijven hangen. BeApple opent het festival op het hoofdpodium om 14:00.

Datum: Zaterdag 21 juni
Waar: Winkelcentrum De Mare, Alkmaar (NL)
Showtime: 14:00
Kaarten: gratis

 

30 mei 2014

De definitieve lijst @ BeatleBrainia

Over nog maar een paar dagen in Eindhoven

Zorg er voor dat je het niet alsnog mist. Volgend week zaterdag, 7 juni, vindt het eerste BeatleBrainia festival plaats. Precies op de plek waar the CompactCassette is geïntroduceerd (1963) en de CD is uitgevonden. Belangrijke gebeurtenissen in de ontwikkeling van de muziekindustrie in het algemeen en de verspreiding van de eerste popmuziek uit de sixties in het bijzonder, aangevoerd door The Beatles. BeatleBrainia is er om beide revoluties te vieren, precies 50 jaar nadat The Beatles hun enige twee optredens deden in Nederland.

In een tijdsbestek van maar liefst 12 uur komen 8 internationale acts voorbij, toonaangevende en opkomende artiesten in de Beatle Tribute scene. Antoine Goudeseune (BE), Tony Bramwell (UK), BeApple (NL), Jay Goeppner (USA) & Maiju Lepomäki (FI), Revolver (UK), Jonny Walker (UK), Choking Smokers (FR), en jong muzikaal bloed in het kader van het ‘Beatles PURE’ concept (NL).

Aangevuld met een Beatles mini markt, zorgvuldig samengesteld voor deze gelegenheid, staat BeatleBrainia garant voor een van de meest spraakmakende Beatles happenings in Nederland.

Het is goed om te zien dat The Beatles nog steeds zo populair zijn bij zowel een nieuwe generatie artiesten als publiek. In de voorverkoop is al ruim 60% van de tickets verkocht waarvan een groot aantal aan jonge mensen. En dat betekent veel voor ons, de verbinding tussen de mensen die aan BeatleBrainia werken én de mensen die er naar toe komen.

Tot volgende week!

Datum: Zaterdag 7 juni
Waar: PopEi, Klokgebouw 300, Eindhoven (NL)
Aanvang: 13.00 uur (BeApple om 17:30)
Kaarten: 20 EUR

 

14 mei 2014

BeApple Newsflash

Voor degenen die het is ontgaan en voor degenen die nog van niets wisten maar het toch niet willen missen, BeApple speelt aanstaande zondag niet in Den Bosch zoals eerder is aangekondigd maar in Uden. Andere lokatie, vertrouwd geluid.

Tot ziens in het Brabantse Uden.

Datum: Zondag 18 mei
Waar: Café De Preek, Markt 24, 5401 GP Uden (NL)
Aanvang: 16.00 uur
Kaarten: gratis

 

6 april 2014 

BeApple gaat donderdag naar België

Wij Brabanders kennen Lommel als een gezellig Belgisch stadje net over de grens. Maar wel een plaats waar je geweest moet zijn. De ‘natuurstad’ van Vlaanderen heeft ondertussen ook een aangenaam avondleven, zelfs doordeweeks. Als je een liefhebber bent van de Belgische gastvrijheid zorg dan dat je donderdag op tijd in het Trefhuysch bent voor die onvergetelijke Vlaamse gezelligheid.

Datum: Donderdag 10 april
Waar: Het Trefhuysch, Dorp 46, 3920 Lommel (BE)
Aanvang: 21.30 uur
Kaarten: ‘vrije inkom’

 

18 maart 2014 

BeApple terug naar toen (2)

Niet voor niets komen wij graag terug in Boerdonk. Een van de best bewaarde geheimen van Nederland bevindt zich namelijk in dit Brabantse plattelandsdorpje. Het 800 inwoners tellende plaatsje beschikt over een dorpshuis dat wat ons betreft tot de leukste kleine zalen van het land mag worden gerekend. Een groot deel van het dorp loopt er de deur plat dus zorg dat je op tijd bent!

Het voorprogramma wordt verzorgd door “Back Before Friday” en “No Elevator”.

Datum: Vrijdag 28 maart
Waar: Den Hazenpot, Pastoor van Schijndelstraat 37, 5469 PS Boerdonk (NL)
Zaal open: 19.00 uur
Kaarten: 8 EUR

 

5 februari 2014

BeApple terug naar toen

Op een enkele plaats proef je nog hoe het in de zestiger jaren moet zijn geweest in het Brabantse land. De omgeving rond de St. Lambertuskerk in Helmond is zo’n plaats. In de roerige sixties kon je in het parochiehuis van de kerk soms oog in oog komen te staan met de Nederlandse hitkillers van dat moment zoals Q65 en de Golden Earrings. Opzwepende optredens waarnaar menigeen heimelijk terug verlangt. Hotel Restaurant St.Lambert aan de voet van de St. Lambertuskerk heeft dit perfect aangevoeld en komt nu met ‘Lambertus Soos’. Terug naar de jaren zestig met live muziek van de beste acts in het genre. Op 16 februari zijn The Beatles aan de beurt, of liever gezegd BeApple…

Datum: Zondag 16 februari
Waar: Markt 2, 5701 RK Helmond (NL)
Aanvang: 16.00 uur
Kaarten: Vrije toegang